Øregård Gymnasium

Undervisning på Øregård

Undervisningen er alfa og omega, når man går i gymnasiet. Læringsmiljøet, den generelle trivsel og det sociale liv er ligegyldigt, hvis ikke den undervisning du modtager, er af højeste kvalitet. Og det er den, når du vælger Øregård.

Lærerne modtager undervisning – så de kan undervise dig på den bedste måde

Lærerne modtager løbende videreuddannelse. Det sker, så Øregård altid tilbyder den bedst tænkelige faglige undervisning. Det er desuden en af Øregårds største ambitioner hele tiden at knytte den faglige undervisning til det samfund, som ligger uden for klasselokalernes vinduer. Øregård er således en lærende institution – hvor du og resten af Øregårds elever får muligheden for at realisere jeres ambitioner om faglig, social og kulturel udvikling. På Øregård har du kort sagt muligheden for at indfri dine ambitioner om at blive den bedste udgave af dig selv.

Kunsten at undervise

Det er ikke altid nemt at få eleverne til at holde et skarpt fokus. Men det kan lykkes. Lærerne på Øregård Gymnasium benytter sig af en lang række forskellige undervisningsteknikker såsom Visible Learning, Cooperative Learning, læringsstilsteorier, flow-teknik, Intelligensteori og holistiske og analytiske læringsstrategier. Målet er ligetil: at styrke den individuelle undervisning af eleverne på Øregård.

Kunsten at lære

På Øregård får du den basisfærdighed, der kræves for at kunne navigere i det uendelige udbud af informationer, der ligger på nettet. Som googlere har vi vænnet os til ”need for speed”. Men med hurtigheden forsvinder målrettethed og den kildekritiske sans for kvalitet og sandhed.

Søg og du skal finde…

For at kunne finde skal man kunne søge. Og den informationskompetence er i dag blevet en disciplin i sig selv. Det er nemlig ikke bare at google. Du skal på forskellige niveauer kunne søge, samle, strukturere, systematisere og omsætte informationen til brugbar viden. I løbet af dine 3 år på Øregård lærer du at finde informationer og litteratur i såvel egne som andre bibliotekers elektroniske databaser, og du får vejledning i at finde de rigtige informationer på nettet. Du lærer selv at finde, vælge og ikke mindst vurdere den information, du finder, og du får informationskompetencer, som er vigtige for at løse dine opgaver i gymnasiet, og som du kan bruge i din videre uddannelse.