Øregård Gymnasium

Verdenssprog

Studieretning
Engelsk A
Spansk A
Tysk B/FranskB

På studieretningen Verdenssprog kombinerer du Engelsk A og Spansk A med enten Tysk B eller Fransk B. Vi arbejder med at forstå kulturelle, samfundsmæssige og sproglige problemstillinger i de lande, der knytter sig til sprogene og inddrager landenes litteratur, historie og samfundsforhold.

Engelsk er i dag det sprog, der anvendes mest i international sammenhæng. I engelsk lærer du derfor at kommunikere både mundtligt og skriftligt, så du kan begå dig ikke blot i engelsksprogede lande, men i det meste af verden.

Spansk er et verdenssprog, der strækker sig fra Californien i USA til Argentina, og fra Barcelona til Málaga. Du lærer at tale og skrive spansk og at forstå de spansktalende landes kulturer .

Som tredje sprog kan du vælge enten Tysk B eller Fransk B.

“Vi lever i en globaliseret verden. Med tre fremmedsprog har jeg sikret mig gode fremtidsmuligheder, uanset hvor jeg vælger at uddanne mig eller arbejde.”

Julie, Verdenssprog

 

Andre fag på studieretningen og valgfag
Kravet om matematik B og et naturvidenskabeligt fag på B-niveau falder bort i denne studieretning. Her er det tilstrækkeligt med matematik på C-niveau samt fysik C og to andre naturvidenskabelige fag på C-niveau.

Læs mere om studieregninges andre fag og om de valgfag, du kan vælge: