Øregård Gymnasium

Krop og liv

Studieretning
Biologi A
Kemi B

Studieretningen Krop og liv kombinerer fagene Biologi A og Kemi B. Det giver os bl.a. mulighed  for at forstå cellers funktion og samspillet mellem organismer på jorden bedre.

Biologi er studiet af liv. Du lærer om arternes oprindelse, genteknologi og klimaets effekt på livet, som vi kender det. Hvorfor menneskekroppen ser ud og opfører sig, som den gør, og hvad der fx sker, når mennesker dyrker idræt eller bliver syge. Du vil deltage i ekskursioner og lave eksperimenter i laboratoriet og i naturen.

Kemi er læren om grundstoffer og molekyler. Du lærer, hvordan man kontrollerer de kemiske reaktioner, og hvad der holder molekyler sammen. Du kommer til at analysere, hvordan vi kan lave bedre lægemidler og brændstoffer, der ikke forurener, og hvordan vi øger effektiviteten. Du vil udføre forsøg på eksterne institutioner og virksomheder som fx DTU.

“Jeg har altid været optaget af, hvordan mennesket har udviklet sig, og hvordan kroppen fungerer. På Krop og liv har jeg virkelig fået sat min krop og hverdag i perspektiv.”

Frederik, Krop og liv

 

Andre fag på studieretningen og valgfag

På studieretningen har du naturligvis også en række andre fag, og du kan vælge valgfag.

Husk, du også kan vælge denne studieretning, hvis du er Team-Danmark elev. Læs mere om ordningen.