Øregård Gymnasium

World Clean Up Day 2021

En stor flok ØG-elever hjalp med at rydde Gentofte kommune for skrald den 18. september

22.09.2021
Ella Louise Heiberg

Du genkender vel scenariet med at gå en tur i naturen, måske med din hund eller en ven, og så rammer følelsen. Følelsen af ubehag. Cigaretskodder, flasker, dåser og plastikposer i uendelige mængder, der alt sammen flyder. Og tanken rammer dig. Hvordan skal vi nogensinde komme af med alt det skrald? Hvem kommer og fjerner det?
Og her har du svaret; Øregård Gymnasiums top seje Miljøudvalg førte, de 30 tilmeldte elever, an i forbindelse med World Clean up Day i lørdags. Derudover bestod de fremmødte af lokale borgere, familier der ville gøre en forskel, samt elever fra de andre Gentofte Gymnasier.

 

World Cleanup Day er verdens største affaldsindsamling, med flere millioner frivillige deltagere verden over. Der ingen planet B, lyder citatet der skal få borgere over hele verden til at indse hvorfor vi, som et led i klimahandlingen, er nødt til at gøre hver vores for at redde planeten fra at drukne i plastik.

 

På trods af elevfest dagen inden, var de fremmødte ved godt mod og så klar på kamp mod skraldet. Eleverne mødte ind ved Charlottenlund Fort kl. 10:00, hvor ansatte fra Gentofte Kommune stod klar med åbne arme, store smil og gribetænger til at samle skrald sop med. Hele 22,78 kg blev der samlet.

Hugo McKee Tox fra 3.P, der tilbage i 2019 stiftede Miljøudvalget sammen med William Mazanti-Andersen Sindberg fra 3.T, fortæller at han sammen med 3 andre gik rundt omkring Charlottelund Slot og station. Han blev overrasket over hvor mange skodder der lå smidt ved bænkene, og hvor meget mærkeligt skrald der lå i buskene. Her fandt de f.eks. metalrør og plakater.

Alt i alt lyder det som om at de fremmødte havde en hyggelig og sjov formiddag i miljøets tegn.