Øregård Gymnasium

Nyt om corona: Selvtest- og isolation

Børne- og Undervisningsministeriet har udstukket nye retningslinjer for selvtest og selvisolation

25.01.2022

Gratis selvtestkits på ungdomsuddannelser 

Elever og ansatte på ungdomsuddannelser opfordres til to ugentlige screeningstest for at hjælpe til med at holde smitten i samfundet under kontrol. Opfordringen til test gælder for personer, der er vaccinerede og tidligere smittede – og kun personer, der har væretsmittet inden for de sidste 12 uger, er undtaget fra opfrodringen. (Kilde: UVM)

Her på Øregård har elever og ansatte fået udleveret gratis selvtestkits til foreløbig 14 dage, hvorefter vi afventer og ser, om der er behov for at udlevere yderligere testkits.

Resultatet af en selvtest bliver ikke indberettet til sundhedsmyndighederne og udløser derfor ikke et gyldigt coronapas. Det betyder, at elever og ansatte uden et gyldigt coronapas fortsat henvises til de officielle teststeder. (Kilde: UVM)

Nye anbefalinger om selvisolation og test 

Sundhedsmyndighederne har opdateret anbefalinger for selvisolation af personer, der er identificeret med corona. Derudover for test og selvisolation af nære og øvrige kontakter til smittede personer.

Det betyder følgende:
Hvis du testes positiv, skal du i selvisolation.
Har du symptomer, må du bryde isolationen, når du er symptomfri – dog tidligst fire dage efter testtidspunktet.
Har du ingen symptomer, må du bryde isolationen fire dage efter testtidspunktet.

Hvis du er hustandskontakt eller øvrig kontakt (se nedenfor), skal du IKKE i selvisolation, medmindre du har symptomer og må gerne møde op i skole, men skal selvfølgelig stadig lade dig teste.

Hustandskontakter (tidligere kaldt ”nære kontakter”) er personer, som bor sammen med en person, der har fået påvist Covid-19, er kæreste til en person, der har fået påvist Covid-19 eller er overnattende gæst.

Er du husstandskontakt skal du tage en kviktest eller PCR-test tre døgn efter, at den smittede person blev testet positiv, medmindre du selv har været smittet inden for de seneste 12 uger.

Du skal IKKE i selvisolation, medmindre du får symptomer.

Hvis du som husstandskontakt får symptomer på Covid-19 skal du straks gå i selvisolation og blive testet hurtigst muligt med en PCR-test.

Øvrige kontakter er personer, som man dagligt eller regelmæssigt omgås f.eks. klassekammerater, som den smittede har siddet eller stået ved siden af i skolen, har spist frokost eller middag med, gæster i husstanden (ikke overnattende), alle klassekammeraterne i stamklassen. Det vil også være de personer, som får besked via Smitte│stop appen, at de har været tæt på en smittet person.

Øvrige kontakter, uanset vaccinations- eller tidligere smittestatus, skal IKKE i selvisolation medmindre de udvikler symptomer på Covid-19. Øvrige kontakter anbefales selvtest eller kviktest tre døgn efter, at den smittede person blev testet positiv.