Øregård Gymnasium

Find et ØG-udvalg for DIG

01.09.2022
Christoffer Stiholt-Mill, ØG-Redaktionen

På Øregård Gymnasium har vi tre grundværdier, der er kernen i skolens hverdag. Nemlig Faglighed, Fællesskab og Dannelse. Det er de nævnte værdier, som kommer på banen i alle de forskellige udvalg, der er på skolen.

Hvis det er dig, der har den næste banebrydende ide, så vil den altid gerne blive hørt i et af vores udvalg, der kan formulere den og føre den videre ud i systemet.

Hvis du drømmer om at have indflydelse på Øregårds dagligdag, skal du helt klart tjekke de forskellige udvalg ud. Om det er som repræsentant i elevrådet eller som arrangør af alle de fester og caféer, der bliver holdt i løbet af skoleåret, skal du ikke være bleg for at melde dig ind.

 

God trivsel giver god læring

Her på Øregaard går vi ind for at der skal være god trivsel både for eleverne og ligeledes for personalet. Vi mener, at du lærer bedst, når du trives godt. Øregård vil gerne tilbyde dig de bedste forudsætninger for at opnå dit potentiale, gennem et velafbalanceret samarbejde mellem elever, lærere og øvrigt personale. Tilsammen yder vi alle en fælles indsats for at give dig tre fantastiske år her på Øregård.

 

 

Elevrådet

Hvis du brænder for at være med til at udvikle Øregård på bedst mulig vis, samt at have indflydelse på, hvad der foregår her på gymnasiet, så skal du overveje at blive en del af elevrådet.

Elevrådet arbejder med konkrete sager og projekter og er en aktiv del af demokratiet her på Øregård. Derfor har elevrådet også været medvirkende til, at ændre på forskellige ting lige fra studietur planlægning til, hvordan vi afholder fester eller støtter op om klimaindsatsen.

Øregårds to redaktioner

Har du god erfaring med at lave SoMe, tage billeder, lave videoer eller vil du gerne skrive artikler. Vil du være med til informere omverdenen om, hvad vi går og laver her på Øregård – du kommer med bag kulisserne for at interviewe musikere, politikere eller eksperter, når vi holder events, og du lærer de journalistiske og filmteoretiske grundprincipper. Hvis det lyder fedt, så er en af  Øregårds redaktioner måske lige noget for dig.

ØG-Redaktionen: Laver indhold til Facebook, Instagram, TikTok og artikler samt interviews til hjemmesiden.

Medieudvalget: Laver videoer til Øregårds YouTube kanal og en gang imellem Facebook og Instagram.

Redaktionerne er begge ledet af Mathilde Louise Stenild Helweg (Br på lektio), der er uddannet journalist. Hun hjælper med at udvikle dig til at blive en dygtig journalist eller fotograf, hvorfra du kan bidrage med at lave gode opslag på Øregårds sociale medier eller på hjemmesiden, hvor du kan skrive og dele historier.

Både ØG-Redaktionen og Medieudvalget har ugentlige redaktionsmøder med en uddannet journalist. Her sørges der for, at du lærer noget om mediedækning, og hvordan man gør de historier, vi deler med omverdenen relevante og spændende at læse. Det er derudover også Medieudvalget og ØG-Redaktionen som i samarbejde med elever fra mediefag arrangerer Øregårds inhouse filmgalla – nemlig Jason Awards, hvor en professionel dommerjury afgør, hvem der løber med årets titler.

Miljø Udvalget

På Øregård er der en lang række engagerede elever, der arbejder hårdt for, at skolens miljø- og klimaaftryk forbedres hele tiden. For eksempel producerede de i 20/21 genanvendelige flasker til alle skolens elever, så brugen af engangsflasker blev minimeret. I 21/22 har de indført affaldssortering og grønne tiltag flere steder på skolen. Der er planer om klimamøde med andre gymnasier og grøn energi.

 

Hvis du har nogle gode ideer til at fremme den grønne omstilling, så kunne Miljøudvalget være lige noget for dig.

 

Charity Udvalget

Øregård Gymnasiums Charity udvalg er et af de mest aktive elevudvalg på skolen. De arrangerer en bred vifte af velgørenheds arrangementer – lige fra Røde Kors indsamlinger (hvor Øregård i 2021 var blandt de mest engagerede gymnasier i Danmark) til Støt Brysterne-uge, samt julehygge med gaver og mad til Mødrehjælpen (hvor der var mere end 80 tilmeldte fra Mødrehjælpen på Øregård Gymnasium til aftensmad og julehygge) og meget mere – og så var der også live-indsamlingen til krigens ofre i Ukraine.

Det hele er drevet af en stor flok super entusiastiske elever, der kæmper for flere gode intiativer.

 

 

ØG-invest

På Øregård har vi mange elever, der interesserer sig for innovation, entreprenørskab og aktiemarkedet. Derfor har en række elever brugt en masse tid på at designe en aktie-konkurrence for skolens elever. Der var mere end 50 tilmeldte i 21/22, der alle kæmpede om at blive Øregårds bedste invester.

Udover at konkurrere om de bedste investeringer, sender gruppen løbende opdateringer og gode råd ud, ligesom der er et fokus på grønne investeringer.

Vi glæder og derfor til at byde dig velkommen til dette års aktiedyst.

 

Ambassadør Udvalget

På Øregård er der et Ambassadør udvalg, der har til formål, at være ØGs ansigt udadtil. Det betyder blandt andet at der er en række arrangementer i løbet af året, hvor ambassadørerne deltager aktivt. Som ambassadør, har du til opgave at give et godt indtryk af Øregård til omverdenen, så du promovere ØG på bedst mulig vis. I udvalget  møder man en lang række engagerede elever, der arbejder for, at vise Øregård fra sin bedste side.

 

Hygge Udvalget

Hygge udvalget er et rigtigt hyggeligt udvalg der sørger for at skolen er pyntet fint op til alle de store højtider og arrangementer, der er i løbet af skoleåret, heriblandt jul, påske, forskellige feste og galla. Det er sammensat af en masse kreative og medvirkende elever, der arbejder for, at skolen bliver ekstra hyggelig.

 

Event Udvalget

Er du til fest og ballade så er Event udvalget lige noget for dig. Event udvalget er dem der står for alle de fester og hyggelige caféer der bliver holdt i løbet af året. Det er dem der sørger planlægning samt tema for festerne, så det bliver en fed succes hver eneste gang.

 

Ø.L.

De Øregårdlympiske Lege er et udvalg der laver en masse fede sportsaktiviteter i løbet af skoleåret. De arrangerer flere sjove turneringer, hvor alle kan være med. Det gælder både for holdsport med også individuelle discipliner. Øregård lægger stor vægt på de mange aktiviteter for at styrke det sociale sammenhold på tværs af klasserne og ligeledes årgangene.

 

Øg-Liga´en

Øregårds legendariske ØG-Liga er for både fodboldnørder og glade amatører. Det vigtigste er fællesskabet. I både pigernes og drengenes liga stiller man op klassevis. Drengene med et 7-personers hold og pigerne med et 5-personers hold.

Gennem ØG-Liga-udvalget er eleverne med til at forme ligaen. De laver sportsjournalistik fra sidelinjen, og de er med til at få de store sociale arrangementer, som det traditionsrige Final Four, stablet på benene.

Både i pigernes og drengenes liga stiller lærerne op med et hold. På trods af mange forsøg har hverken de mandlige eller kvindelige lærere nogensinde vundet ligaen.