Øregård Gymnasium

17.05.2022
Redaktionen

Christoffer Gernow (1.p) og Alexander Kruse (1.u) vandt med deres gruppe den eftertragtede publikumspris til årets Jason Awards sidste uge. De er begge vilde med mediefag, og brænder for at arbejde med levende billeder og film. Men mediefag afsluttes nu, og selvom de har tænkt sig at vælge det på B-niveau i 3.g, så vil savnede de muligheden for at fortsætte arbejdet i 2.g. Derfor har de nu startet et helt nyt Øregård-projekt, hvor de næste år samler filminteressede på tværs af fag og årgange, for i fællesskab at producere en 30 minutters kortfilm.

“Andre gymnasier har musicals, skuespil, orkestre eller revyer, men på Øregård har vi ikke et fælles kunstnerisk projekt, som samler os på tværs af årgange. Det vil vi gerne skabe med filmprojektet. Håbet er, at vi får engageret en masse dygtige unge, der enten vil skrive manuskript, spille skuespil, lave lyd, billeder eller kostumer”, udtaler Alexander. Tanken er, at man så tager på en fælles hyttetur i løbet af vinteren, hvor de sidste scener filmes, og derefter klippes den færdig, før der er premiere i en biograf omkring uge 6. Projektet skal således binde eleverne sammen både fagligt og socialt.

Christoffer fortæller, at ambitionen er at komme i gang allerede før sommerferien: “Lige nu søger vi medlemmer til styregruppen, som skriver manuskript og hjælper med at arrangere filmen. Filmen kan handle om hvad som helst, men skal tage afsæt i gymnasieelever.”

Hvis du gerne vil hjælpe med manuskript og være med i styregruppen, kan du sende din ansøgning (kort grundide til filmens indhold – mindst 10 linjer) og eventuelle spørgsmål til Kristoffer Horn (der er tovholder fra skolens side), Alexander Kruse og Christoffer Gernow på lectio inden den 29. maj. Så holdes auditions til roller osv. efter sommerferien.