Øregård Gymnasium

Clara vil både have studenterhue og OL-deltagelse

Som 18-årig har svømmeren Clara Rybak Andersen allerede deltaget i EM, VM og OL i svømning. Det er essentielt for hende, at hun både får studenterhuen og en billet til deltagelse i OL 2024

02.02.2022
Mathilde Louise Stenild Helweg

Clara Rybak Andersen går på Øregård Gymnasium på studieretningen Science. Normalt tager et stx-forløb som hendes tre år, men da Øregård Gymnasium har en Team Danmark-linje, har hun fået mulighed for en 4-årig ordning, så hun både kan dyrke sin passion for svømning på eliteplan og samtidig få den studentereksamen, som kan indløse drømmen om en videregående uddannelse inden for matematik eller økonomi.

Tilgængelige Team Danmark-koordinatorer
Det kræver disciplin, prioriteringer og kvalificeret hjælp, hvis Clara Rybak Andersen skal nå sit mål om både at få sat studenterhuen på hovedet i 2023 og være med til OL i 2024. Netop den kvalificerede hjælp og støtte siger Clara, at hun finder hos Team Danmark-koordinatoren på Øregård Gymnasium, hvor hun bl.a. har fået hjælp til at få godskrevet fravær og rykke afleveringer, når hun skulle til store svømmestævner, samt fået undervisning om skadefri træning og mental coaching.

Netværket motiverer
For Clara, som konkurrerer i disciplinen 200 meter brystsvømning, er det næste store mål at komme med til EM på langbane i Rom i august 2022 efterfulgt at det næste store mål, som er deltagelse i OL i 2024. Som ung elitesportsudøver kan man godt ramme nogle perioder, hvor træningen er hård, og motivationen sat lidt på prøve. Her trækker Clara på sit netværk af gode klassekammerater på Øregård Gymnasium og hendes venner i Gentofte Svømmeklub, hvor sammenholdet og støtten er i top.

Plads til alkoholfrie fester
Hun oplever, at der på Øregård Gymnasium er god plads til at være elitesportsudøver med alt, hvad det indebærer. Så selvom hun eksempelvis ikke drikker alkohol til de gymnasiefester, hun prioriterer at deltage i, har hun aldrig følt, at det var et problem, for der var alkoholfri drinks i baren og god livemusik, som man kan hygge sig med alligevel.

Kvalificeret støtte på Øregård Gymnasium
Clara oplever, at hendes elitesport gør hende til en bedre gymnasieelev, fordi svømningen har givet hende disciplin og en super god evne til at prioritere og planlægge sin tid. Den gode støtte fra Øregård Gymnasiums Team Danmark-koordinatorer, fra klassekammeraterne og fra svømmeklubben er alle en del af den opskrift, som skal få Clara hele vejen til OL i 2024 og samtidig give hende studenterhuen på hovedet.