Byd ØG-Ligaens nye bror hjerteligt velkommen!
På Øregård gymnasium har ØG-Ligaen og Jason Open længe været faste gæster. De har været elsket af både eleverne og lærerne, og derfor er det med glæde, at vi i år byder velkommen til endnu en sportslig turnering. For nu skal der nemlig dystes imellem klasserne, om hvem der er de bedste til basketball.
På Øregård Gymnasium fylder sport en del, og har gjort det i lang tid. Både på eliteplan, men ikke mindst som en naturlig del af skolelivet og fritiden. Længe har ØG-Ligaen og Jason Open, de årlige turneringer i henholdsvis fodbold og badminton været faste traditioner. Traditioner der i årevis har været med til at sprede god stemning, højt humør, og som har fået sveden frem på utallige pander. Men i år er det ikke længere nok kun at kunne svinge en ketcher og sparke til en bold. For i år skal klasserne også til at dyste om med driblinger, assists og store armbevægelser, hvem der er de bedste til basket på Øregård.
Under de indledende kampe i den nye basketliga har sveden på panderne også været tydelig, og den gode stemning har været at mærke. For det er noget af det som turneringerne, der afholdes på skolen, er gode til at bidrage med. Alle – selv dem, der måske ikke normalt finder boldspil særligt dragende – bliver tydeligt påvirket af den stemning, der opstår, når ens klasse møder et modstanderhold. For den stemning, der opstår med musik, tilskuerråb og entusiasme, er på den ene eller anden måde helt magisk og dragende. Ikke kun for de enkelte klasser der er i gang med at spille for ofte ender det med, at der står to-tre andre klasser og kigger og hepper med fra sidelinjen.
Udover at der i momentet bliver fyldt med glade og energiske elever, og at den gode stemning oser, så er turneringerne også med til at danne et samlet fællesskab på skolen. For selvom at klasserne kæmper indædt mod hinanden og gør det bedste for, at det er modstanderholdet, der skal tabe, så sker der noget helt specielt, når klasserne mødes med hinanden på kryds og tværs af klasser og årgange. Hermed lærer man – selvom at man i øjeblikket ønsker modstanderen skal lide nederlag – hinanden at kende, og danner hermed relationer til andre, end dem som man til dagligt går i klasse med eller har kendt, inden man startede på gymnasiet.
Og det er netop dette, der er med til at gøre det så fedt, at vi nu kan byde basketballligaen hjerteligt velkommen i klubben. For med dette vil det samlede fællesskab på skolen utvivlsomt styrkes endnu mere, end det er gør i forvejen. Og når fællesskabet styrkes, så kan det tydeligt mærkes i både undervisningen såvel som i elevernes fritid.