Øregård Gymnasium

14 ØG-elever vandt EU-konkurrence

Danmarks EU-medlemsskab fylder 50 i 2022. I den anledning har Folketingets EU-oplysning udskrevet en landsdækkende konkurrence, som 14 elever fra ØG vandt (sammen med ca. 70 andre unge fra hele landet).

01.02.2022
redaktionen

Mandag den 31. januar var 14 elever fra Øregårds IPØ-klasser på Christiansborg til EU-ungdomshøring. Eleverne havde vundet en konkurrence arrangeret af Folketingets EU-Oplysning, hvor unge over hele landet var blevet opfordret til at skrive deres forslag til, hvordan EU bedst tackler alle de aktuelle udfordringer, vi står overfor.

På Christiansborg mødtes ØG-eleverne med ca 75 andre elever fra hele landet. Her arbejdede de med at kvalificere deres indlæg sammen med Lykke Friis og en række medlemmer af Europarådet + Folketingets Europaudvalg (blandt andet katarina Ammitzbøll, Jens Joel, Rasmus Nordqvist og Anne Sophie Callesen).

Efter frokost i Snapstinget og en lang dag i møder blev dagen afsluttet med en diskussionsrunde i Landstingssalen. Her blev der blandt andet lagt op til, at Folketinget vil arbejde på at lave et EU-ungdomsråd.

Fra 2.t deltog Katarina, Marco, Marcus, Johan, Camille, Christian-Oscar og Aksel. Fra 3.z var det Frida, Mathilde, Anton, Carl, Markus, Sophie og William. Tak for jeres engagement og gode forslag til fremtidens EU!